Testul de sarcină este o metodă rapidă şi ușor de efectuat, prin care se poate depista hormonul specific sarcinii – HCG care este prezent în urină. Aici veţi primi informaţiile cu privire la efectuarea testului şi interpretarea rezultatului.
Apariţia unei sarcini aduce cu sine multe schimbări. Orice schimbare este grea într-o anumită măsură, chiar dacă sarcina este una binevenită. Cu atât mai mult apariţia unei sarcini nedorite provoacă un dezechilibru major în viaţa unei femei. O femeie care se confruntă cu o criză cauzată de o sarcină neplanificată se confruntă cu presiuni, stres, temeri și pe deasupra este constrânsă să ia o decizie sub presiunea timpului. Beneficiind de consiliere și informare cu privire la dezvoltarea sarcinii și avort (proceduri, riscuri) fiecare persoană va avea posibilitatea să ia o decizie informată și poate descoperi resurse necesare pentru a depăși criza.
Procedura avortului este traumatizantă. Chiar dacă imediat după avort majoritatea femeilor se simt uşurate şi au sentimentul că problema s-a rezolvat, după un timp apar sentimente puternice legate de experienţa avortului care pot dura o perioada mai lungă. Întrucât femeile care experimentează un avort au nevoie de sprijin spiritual, moral şi afectiv, noi oferim consiliere femeilor care trec prin sindromul post avort. Unele femei preferă să evite subiectul sau întrebările, de teamă să nu retrezească sentimente puternice. Prin consilierea post avort puteți identifica domeniile din viața dvs. în care aveți nevoie de vindecare și cum să o obțineți.
Centrul Iochebed oferă consiliere în probleme legate de abuz sexual și viol, de relația familială sau probleme legate de creșterea copiilor. Fiecare persoană este importantă și contribuie la sănătatea și funcționarea corectă a familiei.
Fundația Iochebed colaborează cu instituţii publice şi private cu activitate în domeniul social (Protecţia Copilului, Centre Maternale etc) pentru a veni în întâmpinarea diverselor nevoi ale persoanlor care apelează la programele centrului.
Cursul prenatal a apărut ca o necesitate care vine în sprijinul viitoarelor mamici deoarece le oferă educare, suport şi încurajare. Pregătirea pentru naştere se referă la informarea cu privire la dezvoltarea intrauterină a fătului, regimul de viaţă al femeii însărcinate şi al lăuzei, pregătirea pentru alăptarea și îngrijirea bebeluşului şi tehnici de micșorare a durerilor din timpul travaliului şi naşterii. De asemenea face referire și la pregătirea fizică şi emoţională pentru evenimentul naşterii.
Este un proiect desfășurat în școliile și liceele din județul Brașov. Este un program de educație și informare conceput cu scopul de a preveni apariția sarcinilor și a bolilor cu transmitere sexuală prin oferirea de informaţii relevante şi ample despre implicațiile relațiilor sexuale în adolescență.
Scopurile acestor prezentări sunt:
Prin acest program oferim posibilitatea adolescenţilor din şcoli, licee şi centre de plasament, care sunt expuşi riscului de a fi informaţi eronat prin sursele care le sunt la îndemână (internet, mass-media, prieteni, etc.), să primească informaţii reale şi corecte cu privire la consecinţele unei vieţi sexuale active, bolile cu transmitere pe cale sexuală, sarcină şi dezvoltarea intaruterină, avortul şi efectele lui.
Se au în vedere în mod special acele informaţii care completează imaginea unei relaţii sexuale, respectiv riscurile şi pericolele unei relaţii sexuale lipsită de discernământ şi responsabilitate. Scopul nostru este dezvoltarea simţului responsabilităţii faţă de viaţa personală şi cea a celorlalte persoane cu care intră în relaţie, cât şi maturizarea psihologică în vederea luării unor decizii corecte, informate şi mature: