Fundația Iochebed
Copyright 2017, Fundația Iochebed. Toate drepturile rezervate.
Centrul de consiliere Iochebed | Programe
366
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-366,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Fundația Iochebed Brașov

Programe

a

Test de sarcină

Testul de sarcină este o metodă rapidă şi ușor de efectuat, prin care se poate depista hormonul specific sarcinii – HCG care este prezent în urină. Aici veţi primi informaţiile cu privire la efectuarea testului şi interpretarea rezultatului.

Consiliere în criza unei sarcini nedorite

Apariţia unei sarcini aduce cu sine multe schimbări. Orice schimbare este grea într-o anumită măsură, chiar dacă sarcina este una binevenită. Cu atât mai mult apariţia unei sarcini nedorite provoacă un dezechilibru major în viaţa unei femei. O femeie care se confruntă cu o criză cauzată de o sarcină neplanificată se confruntă cu presiuni, stres, temeri și pe deasupra este constrânsă să ia o decizie sub presiunea timpului. Beneficiind de consiliere și informare cu privire la dezvoltarea sarcinii și avort (proceduri, riscuri) fiecare persoană va avea posibilitatea să ia o decizie informată și poate descoperi resurse necesare pentru a depăși criza.

Mediere cu alte instituţii pentru ajutor social şi medical

Fundația Iochebed colaborează cu instituţii publice şi private cu activitate în domeniul social (Protecţia Copilului, Centre Maternale etc) pentru a veni în întâmpinarea diverselor nevoi ale persoanlor care apelează la programele centrului.

Cursuri de pregătire pentru naștere

Cursul prenatal a apărut ca o necesitate care vine în sprijinul viitoarelor mamici deoarece le oferă educare, suport şi încurajare. Pregătirea pentru naştere se referă la informarea cu privire la dezvoltarea intrauterină a fătului, regimul de viaţă al femeii însărcinate şi al lăuzei, pregătirea pentru alăptarea și îngrijirea bebeluşului şi tehnici de micșorare a durerilor din timpul travaliului şi naşterii. De asemenea face referire și la pregătirea fizică şi emoţională pentru evenimentul naşterii.

Integritate sexuală

Este un proiect desfășurat în școliile și liceele din județul Brașov. Este un program de educație și informare conceput cu scopul de a preveni apariția sarcinilor și a bolilor cu transmitere sexuală prin oferirea de informaţii relevante şi ample despre implicațiile relațiilor sexuale în adolescență.

Scopurile acestor prezentări sunt:

  • dezvoltarea unui sentiment sănătos al valorii de sine şi al simţului responsabilităţii care să le asigure o viaţă împlinită
  • dezvoltarea unui sentiment sănătos al valorii de sine şi al simţului responsabilităţii care să le asigure o viaţă împlinită
  • insuflarea respectului pentru viaţă
  • prevenția bolilor cu transmitere sexuală
  • conştientizarea tinerilor asupra efectelor emoţionale, psihologice și relaţionale ale promiscuităţii sexuale
  • să-i ajute pe tineri să recunoască şi să reziste presiunii  unui anturaj problematic
  • dezvoltarea caracterului şi cultivarea relaţiilor sănătoase

Prin acest program oferim posibilitatea adolescenţilor din şcoli, licee şi centre de plasament, care sunt expuşi riscului de a fi informaţi eronat prin sursele care le sunt la îndemână (internet, mass-media, prieteni, etc.), să primească informaţii reale şi corecte cu privire la consecinţele unei vieţi sexuale active, bolile cu transmitere pe cale sexuală, sarcină şi dezvoltarea intaruterină, avortul şi efectele lui.

Se au în vedere în mod special acele informaţii care completează imaginea unei relaţii sexuale, respectiv riscurile şi pericolele unei relaţii sexuale lipsită de discernământ şi responsabilitate. Scopul nostru este dezvoltarea simţului responsabilităţii faţă de viaţa personală şi cea a celorlalte persoane cu care intră în relaţie, cât şi maturizarea psihologică în vederea luării unor decizii corecte, informate şi mature:

  • informarea și prevenirea începerii vieții sexuale precoce,
  • prevenirea sarcinii în rândul adolescentelor
  • informare cu privire la bolile trasmisibile pe cale sexuală

Ajută un copil să meargă la școală

Ajută un copil să meargă la școală este un proiect care vine în întâmpinarea nevoilor familiilor cu mulți copii, a mamelor singure și a celor care au în grija lor minori care sunt incluși în sistemul de învățământ și care din cauza dificultăților financiare și a lipsurilor sunt în pericol de abandon școlar. Ajutorul constă în asigurarea maculaturii școlare necesare la începutul anului școlar.

Astfel, fiecare copil inclus în proiect va primi un ghiozdan echipat cu tot ceea ce este necesar pentru începerea școlii sau grădiniței. Acest proiect oferă ocazia celor care doresc să fie o încurajare pentru astfel de copii să doneze rechizite școlare. Pot fi donate orice fel de articole pentru cei mici: caiete, cărți, penare, creioane, stilouri, rucsaci, etc.

a